MESTERSJÅFØREN «ÅRETS HELT» I 2017

MykolaBurdeinyifikk en traume-reaksjon og psykiske plager etter den utrolige hendelsen. Nå får han ubetinget støtte fra norsk kollega som filmet hendelsen.

Det nystartete internasjonale spillselskapet, Casinsi.com, har kåret ukraineren til «Årets helt 2017» og en premie på 3000 kroner.Med en superhelts reaksjonsevne bremset Mykola, og en ung gutt overlevde. -Utmerkelsen varmer, sier sjåføren som har feiret jul og nyttår i hjembyen Odessa i Ukraina. Han forteller for første gang sin versjon av den traumatiske hendelsen.

En engel på vakt
Noen medier har skrevet at gutten hadde «englevakt». -Vi mener vi at engelen på vakt denne dagen var MykolaBurdeinyi, sier Jan Strøm fra Casinsi. -Men menneskelige engler kan få skrammer på sjelen. Nå Strømat Mykola legger den traumatiske hendelsen bak seg, og lytter til alle som roser ham.

Video sett av titallls millioner
En norsk trailersjåfør fra Transferd med dashboard-kamera ventet bak bussen, og filmet dramaet ved Gol den 19. juni. Førde-baserte Transferd publiserte klippet i november, som advarsel til bussjåfører og busspassasjerer. Umiddelbart spredde videoen seg til flere titalls millioner mennesker over hele verden, og ble vist av en rekke store utenlandske mediekanaler.

To erfarne sjåfører ser dødsulykken komme
For første gang siden nesten-ulykken 19. juni forteller Mykola sin historie. Mykola har lang erfaring med tungtransport, og er ansatt i latviske Kreiss. Denne junidagen er han på vei vestover langs Riksvei 7 mot Geilo og Vestlandet.
I motsatt retning kjører Tor-Bjørn Kyrkjebø fra Transferd, han også en erfaren langtransportsjåfør. Dashbord-filmen viser at det er en del ettermiddagstrafikk rett sør for Gol denne junidagen. Foran Kyrkjebø stanser en buss omtrent midt i veien, og slipper av fem barn. Kyrkjebø kommer ikke forbi, og blir stående bak bussen.

Så ser han over busstaket at semi-traileren kommer, og blinker og fløyter i panikk for å få barnas oppmerksomhet, og for å signalisere til traileren som kommer imot. Kanskje nok til at Mykola skiftet fot til bremsepedalen. Mykola husker ikke. Men en gutt løper over veien.

I sjokk – kunne ikke snakke
Det tok fem minutter før Mykola var i stand til å kjøre videre. -Jeg kunne nesten ikke snakke de neste 24 timene, forklarer han. -Det var en veldig hard påkjenning.
Han forteller om sjokket. Gutten som kanskje døde, men som dukket opp foran bilen og forsvant bort fra veien, helt uskadd. Han hadde klart å bremse, å reagere mirakuløst raskt. Etterpå kom tankene og følelsene. Om hvor nær han hadde vært å kjøre i hjel en gutt.

Ubetinget støtte fra den norske sjåføren

Foto: Privat / Tor-Bjørn Kyrkjebø angrer på at han ikke stanset for å snakke med kollegaen.

-Det var kø bak, og jeg stanset ikke etterpå for å snakke med Kreiss-sjåføren, men jeg angrer på det. Det er fortjent at han får en slik oppmerksomhet, sier Tor-Bjørn Kyrkjebø.
Kyrkjebø ber oss hilse Mykola, og er klokkeklar: -Jeg hadde stått opp for ham 100% selv om det hadde gått galt. For han var helt uskyldig. Bussen skulle aldri ha stanset der, sier den erfarne norske kollegaen.

-Vil fortsette, dette er jobben min
Mykola er for lengst tilbake i jobb, og kjører fortsatt for Kreiss i Skandinavia. Han har i perioder hatt det tøft etter nesten-ulykken, og har lenge holdt seg unna media. Men for ukraineren har det ikke vært et valg å gi seg med langtransport. -Det er yrket jeg har erfaring med, og kan ha et levebrød av, forteller han.

Arbeidsgiveren roser Mykola: «Reaksjonsevnen og presisjonen hans reddet et barn,» skriver de på Kreiss’ Facebookside.

Menneskelig heltedåd, ikke teknologi
På Youtube og Facebook gikk spekulasjonene: Semitraileren som Mykola kjørte var nyeste Volvo-modell. Kunne det ha vært avansert elektronikk som oppdaget gutten og aktiverte bremsesystemet?
Etter den utrolige hendelsen undersøkte Kreiss og Volvo hva som hadde skjedd, om den nye teknologien for nødbremsing hadde blitt aktivert.
Konklusjonen var klar: Det var utelukkende Mykolas raske reaksjon som reddet et barn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *